Zapiekanka rybna w sosie śmietanowo-czosnkowym(adaska)*

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
50 dag filetów z dowolnej ryby
łyżka mąki
pojemnik gęstej śmietany(200-250ml)
2 ząbki czosnku
10 dag żółtego sera
łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie, sól, pieprz

Smietanę wymieszać z ziołami, musztardą i roztartym czosnkiem. Filety opłukać, starannie osuszyć, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem, posypać startym serem. Zapiekać, aż ser się rozpuści i zrumieni.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Zrobione i zjedzone.

Moje modyfikacje - dodałam dużo koperku, nie dodałam ziół prowansalskich. Nie posoliłam sosu, a to był błąd, następnym razem posolę. Nie użyłam sera żółtego, bo mi był wyszedł, użyłam mozzarelli. Bardzo dobre było, będę powtarzać.

ryba1.jpg

ryba2.jpg
 

Załączniki

  • ryba1.jpg
    ryba1.jpg
    75.3 KB · Wyświetleń: 1
  • ryba2.jpg
    ryba2.jpg
    72.9 KB · Wyświetleń: 1

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
ale zdjęcia, zaśliniłam się na ich widok i wyobrażenie smaku tej rybki
lecker.gif