- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
50 dag filetów z dowolnej ryby
łyżka mąki
pojemnik gęstej śmietany(200-250ml)
2 ząbki czosnku
10 dag żółtego sera
łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie, sól, pieprz
Smietanę wymieszać z ziołami, musztardą i roztartym czosnkiem. Filety opłukać, starannie osuszyć, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem, posypać startym serem. Zapiekać, aż ser się rozpuści i zrumieni.
łyżka mąki
pojemnik gęstej śmietany(200-250ml)
2 ząbki czosnku
10 dag żółtego sera
łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju
zioła prowansalskie, sól, pieprz
Smietanę wymieszać z ziołami, musztardą i roztartym czosnkiem. Filety opłukać, starannie osuszyć, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem, posypać startym serem. Zapiekać, aż ser się rozpuści i zrumieni.
Ostatnią edycję dokonał moderator: