SKŁADNIKI:
- jedno lub dwa jajka
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki mleka(lub 4 w przypadku 2 jajek)
PRZYGOTOWANIE:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka rozmieszać. Dodać białka delikatnie mieszając aż powstanie gładka, piankowata masa. Dodać mleko i przemieszać jeszcze kilka razy.
Patelnię POSMAROWAĆ oliwą z oliwek. Wylać masę, smażyć na małym ogniu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze trochę.
- jedno lub dwa jajka
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki mleka(lub 4 w przypadku 2 jajek)
PRZYGOTOWANIE:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka rozmieszać. Dodać białka delikatnie mieszając aż powstanie gładka, piankowata masa. Dodać mleko i przemieszać jeszcze kilka razy.
Patelnię POSMAROWAĆ oliwą z oliwek. Wylać masę, smażyć na małym ogniu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze trochę.
Ostatnią edycję dokonał moderator: