Ryba po grecku (choco)*

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Rybę po grecku robię tak:

Kilka marchewek tak 4-5, 2 pietruszki, kawałek selera - ścieram na tarce. 1 czerwoną paprykę kroję w malutkie kawałeczki, 2 pory w plasterki.
To wszystko podsmażam chwilkę na oleju i zalewam odrobinką bulionu - chyba 1/2 szklanki,ale zawsze robię to na oko. Tak tylko żeby się dusiło a nie żeby zrobiła się zupa. I duszę do miękkości.
Rybkę wkładam do bulionu i gotuję na małym ogniu. Po wyjęciu ona rozpada się na takie kawałeczki ale niezupełnie malutkie, bo potem przy mieszaniu z warzywami i tak się rozwala.
Więc mieszam z warzywami i dodaję koncentrat pomidorowy rozrzedzony odrobinkę bulionem.
Mieszam i zostawiam na jakieś 2 godziny, żeby smaki dobrze się połączyły!!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: