- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
Na dwie osoby:
2 dzwonki łososia ,
1 kostka cytrynowo -koperkowa Knorra,
100g śmietanki słodkiej ,
mąka,
sól,
ew. koperek ,
oliwa z oliwek..
makaron gniazda wg apetytu.
Kostkę Knorra rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody tym zalać dzwonki łososia , odczekać 15 min.
Na oliwie usmażyć łososia oprószonego mąką ok. 5 min. z każdej strony.
Zdjąć z patelni na talerze , na patelnię wlać resztę rozpuszczonej kostki Knorra w której się moczył łosoś, dodać śmietankę cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia jeśli potrzeba dosolić i wsypać posiekany koperek.
W międzyczasie ugotować makaron odcedzić wyłożyć na talerze obok łososia , wszystko polać sosikiem i delektować się.
Nie pożałujecie "niebo w gębie'..
2 dzwonki łososia ,
1 kostka cytrynowo -koperkowa Knorra,
100g śmietanki słodkiej ,
mąka,
sól,
ew. koperek ,
oliwa z oliwek..
makaron gniazda wg apetytu.
Kostkę Knorra rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody tym zalać dzwonki łososia , odczekać 15 min.
Na oliwie usmażyć łososia oprószonego mąką ok. 5 min. z każdej strony.
Zdjąć z patelni na talerze , na patelnię wlać resztę rozpuszczonej kostki Knorra w której się moczył łosoś, dodać śmietankę cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia jeśli potrzeba dosolić i wsypać posiekany koperek.
W międzyczasie ugotować makaron odcedzić wyłożyć na talerze obok łososia , wszystko polać sosikiem i delektować się.
Nie pożałujecie "niebo w gębie'..
Ostatnią edycję dokonał moderator: