Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym (Renia)*

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Na dwie osoby:
2 dzwonki łososia ,
1 kostka cytrynowo -koperkowa Knorra,
100g śmietanki słodkiej ,
mąka,
sól,
ew. koperek ,
oliwa z oliwek..
makaron gniazda wg apetytu.

Kostkę Knorra rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody tym zalać dzwonki łososia , odczekać 15 min.
Na oliwie usmażyć łososia oprószonego mąką ok. 5 min. z każdej strony.
Zdjąć z patelni na talerze , na patelnię wlać resztę rozpuszczonej kostki Knorra w której się moczył łosoś, dodać śmietankę cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia jeśli potrzeba dosolić i wsypać posiekany koperek.
W międzyczasie ugotować makaron odcedzić wyłożyć na talerze obok łososia , wszystko polać sosikiem i delektować się.
Nie pożałujecie "niebo w gębie'..
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

reniula

Member
Gru 6, 2004
406
0
0
OOO!!!!!!
Johasia podałaś mój przepis :mrgreen:
Bardzo się cieszę bo naprawdę jest pyszny . :smacznego:
A nie podawałam go bo mi sie wydawało,że małe zainteresowanie nim było na mniamie.Dzięki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: