Morszczuk a'la maggie*

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Najpierw rybkę panieruje w jajku i mące i wszystko smażę na gorącym oleju. Rybkę zdejmuję, a na patelni duszę cebulkę. Jak cebulka będzie prawie miękka, to kładę na nią rybkę. Potem na wszystko kładę musztardę francuska, ta z ziarnami gorczycy, zalewam wszystko śmietaną i przykrywam żółtym serem w plasterkach. Przykrywam i dusze, aż ser się rozpuści. Do cebulki można dodać tez mrożone brokułki. Wszystko super smakuje, a musztarda daje całkiem nowy smak. Polecam, bo jest pyyyycha!!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajorek

Member
Wrz 14, 2004
370
0
0
Ten przepis troszkę mnie zainspirował
icon_smile.gif
i zrobiłam rybkę wykorzystując podane składniki w ten sposób:

podsmażyłam cebulkę wyłożyłam dno formy
usmażyłam rybę ( dorsza)- ułożyłam na cebuli
obgotowałam brokuła - moja rada- obgotować do pożądanej miękkości, w piekarniku juz raczej nie zmięknie
icon_smile.gif


kuchnia0598md.jpg



dołożyłam pomidora ( moja miłość nieustająca
icon_smile.gif
) polałam wcześniej zmieszanymi razem : śmietaną, musztardą, serem żółtym , posypałam pieprzem, wczesniej całość nieco posoliłam

kuchnia0618df.jpg



mój S mówi że królik jestem, a jak na królika przystało zrobiłam dodatkowo sałatę ( S też wcinał )

kuchnia0642ai.jpg


po zapieczeniu efekt był taki

kuchnia0675pv.jpg


całość wyszła bardzo smaczna
icon_smile.gif