- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sos Remoulade
2 jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżka gęstej smiatany
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki octu (może być więcej, jeśli ktoś lubi)
ogórek konstrwowy/korniszony
1/2 cebuli
szczypta cukru
sól i pieprz czarny do smaku
1. Jajka ugotowac na twardo.
2. Żółtka rozetrzeć z majonezem i musztardą, dodać śmietaną, uważając z ilością, by sos nie zrobił się zbyt rzadki.
Musztarda powinna być wyrazista w smaku.
3. Dodać posiekane drobniutko białko, cebulkę i ogórki.
4. Dodać cukier, ocet, sól i pieprz do smaku - pieprz musi być czuć.
Sos powinien postać ok. 15 min. w lodówce, by smaki się wymieszały.
(Jeśli ktoś lubi, można także dodać przeciśnięty czosnek, co dodatkowo zaostrzy smak. )
Doskonały do ryb, kiełbasek, jajek, kanapek, mięs na zimno.
SMACZNEGO!

2 jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżka gęstej smiatany
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki octu (może być więcej, jeśli ktoś lubi)
ogórek konstrwowy/korniszony
1/2 cebuli
szczypta cukru
sól i pieprz czarny do smaku
1. Jajka ugotowac na twardo.
2. Żółtka rozetrzeć z majonezem i musztardą, dodać śmietaną, uważając z ilością, by sos nie zrobił się zbyt rzadki.
Musztarda powinna być wyrazista w smaku.
3. Dodać posiekane drobniutko białko, cebulkę i ogórki.
4. Dodać cukier, ocet, sól i pieprz do smaku - pieprz musi być czuć.
Sos powinien postać ok. 15 min. w lodówce, by smaki się wymieszały.
(Jeśli ktoś lubi, można także dodać przeciśnięty czosnek, co dodatkowo zaostrzy smak. )
Doskonały do ryb, kiełbasek, jajek, kanapek, mięs na zimno.
SMACZNEGO!


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: