- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
4 kostki czekolady bez cukru Baker's (zastapilam 150g czekolady deserowej bezmlecznej)
1/3 szkl oleju
1/3 szkl nieslodzonego sosu jablkowego*
1 lyzeczka olejku waniliowego
2 szkl cukru (jesli czekolada z cukrem zmniejszyc)
8 bialek z duzych jajek (ok 240-250g)
1 szkl maki
1/2 szkl sieknietych orzechow (ochoczo pominelam, zeby Kuba mogl wziasc do szkoly)
Czekolade rozpuscic (w mikrofali najwygodniej), dobrze wymieszac z sosem jablkowym, olejem i wanilia.
Dodac cukier i bialka - wymieszac do calkowitego polaczenia.
Dodac make i orzechy - teraz lepiej uzyc miksera.
Przelozyc na blache (33x22cm), wyrownac, piec w nagrzanym piekarniku 175C (350F) okolo 25min. Brzegi powinny lekko odstawac od formy.
Uzyc do wylozenia folie aluminiowa lub standartowo wysmarowac forme i posypac tarta bulka.
Pokroic na 24 porcje (ok 160 kal)
* sprawdze, czy jest przepis na ta packe z jablka to dodam
a tak wyglada blisko, coraz blizej
wycinalam zwykla, foremka z tasmy blaszanej.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: