- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Skladniki:
2 duze jaja
1 duzy, dojrzaly banan
200 ml mleka kokosowego
pol szklanki maki kukurydzianej
pol szklanki maki pszennej
1 mala lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzka cukru
szczypta soli
Roztrzepujemy widelcem jajka, dodajemy mleko kokosowe. Rozgniatamy banana na malo apetyczna paciaje i dodajemy do masy. Potem w dowolnej kolejnosci, maka, cukier, sol, mieszamy to wszystko widelcem. Niech sobie spokojnie postoi co najmniej 10 minut. Rozgrzewamy patelnie teflonowa. Dodajemy lyzeczke proszku i mieszamy dokladnie. Na rozgrzana czysta patelnie nakladamy lyzka ciasto, tak ze 2 lyzki na placek. Troszke sie rozlewaja. Spokojnie smazymy na malym ogniu. Przewracamy na druga strone jak sie ladnie zarumienia.
Bardzo smaczne, lekkie i troche inne, pewnie dzieki mleku kokosowemu i mace kukurydzianej.
2 duze jaja
1 duzy, dojrzaly banan
200 ml mleka kokosowego
pol szklanki maki kukurydzianej
pol szklanki maki pszennej
1 mala lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzka cukru
szczypta soli
Roztrzepujemy widelcem jajka, dodajemy mleko kokosowe. Rozgniatamy banana na malo apetyczna paciaje i dodajemy do masy. Potem w dowolnej kolejnosci, maka, cukier, sol, mieszamy to wszystko widelcem. Niech sobie spokojnie postoi co najmniej 10 minut. Rozgrzewamy patelnie teflonowa. Dodajemy lyzeczke proszku i mieszamy dokladnie. Na rozgrzana czysta patelnie nakladamy lyzka ciasto, tak ze 2 lyzki na placek. Troszke sie rozlewaja. Spokojnie smazymy na malym ogniu. Przewracamy na druga strone jak sie ladnie zarumienia.
Bardzo smaczne, lekkie i troche inne, pewnie dzieki mleku kokosowemu i mace kukurydzianej.
Ostatnią edycję dokonał moderator: