- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Ryba po węgiersku
filety ryby - naszej ulubionej
jajko
maka lub bułka tarta
cebula
papryka czerwona
2 pomidory
1 łyzeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej - zależy, jak bardzo pikantnie lubimy
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
4 łyżki wody
ząbek czosnku
ocet
sól do smaku
olej
1. rybę panierujemy wg. własnego smaku - w jajku+ bułce lub mące, i smażymy.
2. w tym czasie w rondelku na oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy paprykę czerwoną, pokrojoną w kostkę. Smażymy razem ok 3-5 min. Dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej i 1/2 pieprzu ziołowego oraz sól do smaku. Mieszamy.
Dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora oraz 4 łyżki wody. Wyciskamy ząbek czosnku i dusimy razem kilka minut.
3. usmażoną rybę podajemy wraz z warzywami.
Szybkie i pyszne!
SMACZNEGO

filety ryby - naszej ulubionej
jajko
maka lub bułka tarta
cebula
papryka czerwona
2 pomidory
1 łyzeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej - zależy, jak bardzo pikantnie lubimy
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
4 łyżki wody
ząbek czosnku
ocet
sól do smaku
olej
1. rybę panierujemy wg. własnego smaku - w jajku+ bułce lub mące, i smażymy.
2. w tym czasie w rondelku na oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy paprykę czerwoną, pokrojoną w kostkę. Smażymy razem ok 3-5 min. Dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej i 1/2 pieprzu ziołowego oraz sól do smaku. Mieszamy.
Dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora oraz 4 łyżki wody. Wyciskamy ząbek czosnku i dusimy razem kilka minut.
3. usmażoną rybę podajemy wraz z warzywami.
Szybkie i pyszne!

SMACZNEGO

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: