Schab ryżowy z warzywami

nurbika

Member
Lis 26, 2007
411
0
0
Ryżowego weekendu ciąg dalszy - szybka, pyszna i prosta potrawka z resztek brązowego ryżu, quinoa i podsmazonego pieczonego schabu


wyzwarzywami.jpg



Składniki:

- 3 plastry pieczonego schabu pokrojonego w kosteczkę

- ryż brązowy i quinoa

- papryka czerwona

- cukinia

- 2 pomidory bez skórki

- 2 zabki czosnku pokrojone na plasterki

- przyprawy: ziele angielskie(rozgniecione), łyzeczka rozgniecionej kolendry, szzypta suszonej bazylii i estragonu, kilka liści świeżej bazylii do dekoracji, szczypta słodkiej papryki i chilli, sól i pieprz



Przygotowanie:

-ugotowac ryż i quinoę - wymieszac razem

-pokrojone w kosteczkę mięso podsmazyć na patelni bez tłuszczu

-warzywa pokroić w dośc sporą kostkę udusic na odrobinie oliwy z oliwek (ja nie dusiłam długo, bo nie lubie rozciapcianych) ok 15 minut (do rozgotowania i lekkiego odparowania pomidorów)

-do miseczki nałożyć ryż i quinoe, polać gulaszem warzywnym na to wrzucic kosteczki schabu i posypać świeżą bazylią.


całkiem pyszne i zdrowe