- Lis 28, 2005
- 33,924
- 6,343
- 113
Risotto z kukurydzą
Przepis pochodzi z Izbushki:
http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...325&page=17
Składniki:
3 i 3/4 szkl. warzywnego lub drobiowego bulionu
4 ząbki czosnku drobniutko posiekanego
1 szklanka ryżu arborio
3 szklanki mrożonej kukurydzy
1/2 szklanki tartej mozzarelli
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Zagotować w rondlu o grubym dnie 1/3 szklanki bulionu, dodać czosnek, gotować przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodać ryż i kukurydzę, gotować mieszając przez 1 minutę. Wlać pozostały bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień i gotować bez pokrywki około 20 -25 minut, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia. Dołożyć ser i pietruszkę, wymieszać i podawać do stołu.

Przepis pochodzi z Izbushki:
http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...325&page=17
Składniki:
3 i 3/4 szkl. warzywnego lub drobiowego bulionu
4 ząbki czosnku drobniutko posiekanego
1 szklanka ryżu arborio
3 szklanki mrożonej kukurydzy
1/2 szklanki tartej mozzarelli
1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Zagotować w rondlu o grubym dnie 1/3 szklanki bulionu, dodać czosnek, gotować przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodać ryż i kukurydzę, gotować mieszając przez 1 minutę. Wlać pozostały bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień i gotować bez pokrywki około 20 -25 minut, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia. Dołożyć ser i pietruszkę, wymieszać i podawać do stołu.
