Ryba ze śmietaną, porami i marchewką*

futro76

Member
Lip 27, 2009
200
0
0
no więc... PYCHOTA!!!!! nawet w sklepie sprzedałam juz pani za kasą bo mówi ze pomysłu nie ma na rybe... tylko żałuje ze miałam tylko 5 filetów
icon_smile.gif
robiłam bez udziwnień, tylko rybe mało rozmroziłam i było troche wody ale przynajmniej sosik do ziemniaczków sie zrobił. a ryba w smaku taka.. kremowa:) niebo w gębie
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Bardzo udana potrawa!!!
W moim wykonaniu wygląda tak
Ryba_w_porach_i_marchewce.JPG
Tak dla ścisłości całość dusiłem 25 minut i w przyszłości zrezygnuję z jednej marchewki.
 

Załączniki

  • Ryba_w_porach_i_marchewce.JPG
    Ryba_w_porach_i_marchewce.JPG
    411.4 KB · Wyświetleń: 11

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Jakiś czas temu zrobiłam tą rybę i zapomniałam wpisać mojej relacji.
Miałam tylko flądrę ale było smaczne danie.Następnym razem dam mniej marchewki
i zrobię z jogurtem, a rybę dam moją ulubioną czyli dorsza. Jestem pewna, że wyjdzie super.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

soap_bubble

Member
Maj 14, 2008
46
0
0
To moje dyzurne danie, proste i na dodatek szybko sie robi, no i jakie pyszne!
Nakarmilam ta rybka juz wielu gosci i wszystkim bardzo smakowalo.
 

Xavierka

Member
Lip 13, 2009
137
0
0
Danie pyszne, a do marchewki wtarłam selera i pietruszkę (korzeń), co by się bardziej warzywnie zrobiło.
icon_mrgreen.gif

 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Bardzo smaczne danie,zrobiłam z miruny skropionej sokiem z cytryny,na wierzch marchewki dałam koperek i śmietanę.
 

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
zrobilam
ulatwilam sobie zadanie maksymalnie,bo uzylam mrozonej wloszczyzny krojonej w paski-byla w tym marchew, por i pietruszka
icon_biggrin.gif

przygotowanie trwalo cale 3 minuty, a danie wyszlo super
dzieki za przepis
icon_biggrin.gif
 

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
U mnie mrożony koperek:) Robiłam już 2 razy ku zadowoleniu mojego m. Poszłam na łatwiznę - na rybkę wsypuję torebkę mrożonki, dziś była to mieszanka 7 składnikowa
icon_eek.gif
i śmietanę mieszam z jogurtem w większości. Po 15 min. gotowe. Tak lubię. Spróbowałam jeszcze zamiast warzyw dodać pomidory całe z puszki, posolone z 1 łyżeczką cukru i tymiankiem. Tyż pikne. Za pomysł i inspirację Ewo dziękuję
cvety.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Właśnie się piecze w piekarniku
fiesgrins.gif

Miałam za mało pora, dodałam więc cebulę i kilka pieczarek w plasterkach - zobaczymy co z tego wyjdzie
denknach.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
O, ta ryba była pierwsza, ktorą jadłam bez wstrętu!
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Wyszła pyszna - pieczarki świetnie tu się wkomponowały. Następnym razem dam więcej pora, bez cebuli.
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
cieszę się
icon_lol.gif


u nas też często gości. Jedna z niewielu (a może nawet jedyna?) potrawa z tv, którą zrobiłam i nadal robię
icon_lol.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Podciągam, bo była na obiad wczoraj i dzisiaj. Pyszna rybka!
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Zrobilam w piatek. Z dorszowych poledwiczek, skropionych obficie sokiem z cytryny. Zmniejszylam ilosc marchwi, ale za to starlam 3 male cukinie. Na wierzch wylalam kilka lyzek smietany roztrzepanej z greckim jogurtem. Calosc zapiekalam w piecu - naczynie przykryte szczelnie folia, potem dopiekalam bez. Calosc ok 30 min. Pyszna.

Porcja byla ogromna, sporo zostalo wiec w sobote przelozylam do naczynia, przykrylam platem kruchego ciasta, posmarowalam roztrzepanym jajem i upieklam rybny pie (ok 20-25 min w 200C).

Dziekujemy za przepis. Bardzo.