tort mandarynkowy

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
jakiś biszkopt kakao , a najlepiej ciasto czekoladowe, a bez mąki to już ideał.

6mandarynek obranych ze skórki i pokrojonych w kawałki
galaretka rozpuszczona w połowie szklanki wody
alkohol
wymieszać i odstawić do lekkiego ścięcia

150 nutelli rozgrzanej
rurki waflowe 10 sztuk pomiażdżonych
1/2 szklanki grylażu Dziuni
wymieszać

3 żółtka
75 ml baileysa
130 g białej czekolady
10 g rozpuszczonej żelatyny
200 ml ubitej śmietany 30%
3 żółtka ubić aż podwoja objętość, dodać 75 ml baileysa ciągle ubijając dodac 130 g białej rozpuszczonej przestudzonej czekolady i ubijać , dodać 10 g rozpuszczonej żelatyny i 200 ml ubitej śmietany 30%

blat biszkoptu, nutellowa chrupka, mandarynki, blat biszkoptu, masa