Tilapia na posłanku pod pierzynką*

nurbika

Member
Lis 26, 2007
411
0
0
TILAPIA NA PORACH W ORZECHOWEJ SKORUPCE



Składniki:

- filety z tilapii(po 1 dla na osobę)

- płaty makaronu lasagne (tyle ile filetów)

- por

- 50 orzechów arachidowych prażonych

- 3 łyżki jogurtu

- otręby, ulubione zioła (opcjonalnie)



Przygotowanie:

- filety zamarynowac w soku cytrynowym, soli i pieprzu białym

- pory pokroic w półplasterki, zeszklić lekko na oliwie i doprawic papryką w proszku i płatkach

- lasagne lekko obgotować, by

- orzechy zemlec i wymieszac z jogurtem

- układać w naczyniu żaroodpornym: makaron, porcję porów, rybę, posmarować pastą z orzechów i jogurtu i posypac odrobine otrebami i serem do dań włoskich

- podlać lekko woda lub bulionem


Zdjęcia brak, bo zjedli zanim zdążyłam sięgnąc po aparat
icon_eek.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: