Pleciona strucla drożdżowa

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,357
3,621
113
Rączki masz w porządku, tylko za mało wiary w swoje umiejętności.
icon_smile.gif

Poćwiczysz, dojdziesz do wprawy.
icon_wink.gif

A zresztą - proste czy krzywe, smakują tak samo....
icon_wink.gif

Sto razy lepiej niż z najlepszej cukierni.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,357
3,621
113
O, i to jest właściwe podejście!
icon_smile.gif

Zbytnio się nie przejmować i robić wszystko z uśmiechem na ustach....
icon_biggrin.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Ostatnią edycję dokonał moderator:

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Zaplotłam
icon_mrgreen.gif
wczoraj strucle. Nie wyszły tak piękne jak te Joanny (też jestem chętna na ten kurs
icon_wink.gif
), ale baardzo smaczne. Ciasto łatwo i szybko się zagniata, jest bardzo wdzięczne w obróbce, pięknie się wałkuje i zwija. Każda moja strucla miała inne nadzienie - mam jabłkową, serową, serowo-jabłkową i śliwkową. Chyba najbardziej smakuje mi ta z jabłkami
lecker.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,357
3,621
113
Cieszę się, że skorzystałaś z przepisu i zazdroszczę "klęski urodzaju".
icon_wink.gif

Chyba nie wiedziałabym, od której strucli zacząć próbowanie..... Wszystkie brzmią bardzo smakowicie....
mniam.gif



Ciekawa jestem, jak przygotowujesz nadzienie owocowe, aby po upieczeniu nie bylo w struclach wolnych przestrzeni?
Lubię takie strucle, ale ich nie piekę z obawy, że wyjdą "dziurawe".
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Joanno nadzienia nie przygotowywałam w jakiś szczególny sposób. Ciasto wałkowałam dość cienko i nadzienie rozsmarowywałam cienką warstwą. Wolne przestrzenie zdarzyły się w strucli z jabłkami, ale tylko w jej górnej warstwie i są niewielkie. Najważniejsze, że ciasto pokrojone w plastry nie rozpada się.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,357
3,621
113
Faktycznie szkoda...
Na pewno wyglądały bardzo apetycznie.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
Krojone na gorąco ,co widać ,zrobiłam z połowy dwie jedna jest z orzechami ,druga z wiórkami kokosowymi
Ciasto jest wyjątkowo przyjemne w obsłudze ,leciutko się wyrabia,super wałkuje i zwija
Pyszne ,znika w zastraszającym tempie ,nie wiem czy coś sie uchowa na jutro
icon_mrgreen.gif

A połowa ciasta nocuje do jutra
icon_wink.gif
,więc będą nowe
mniam.gif

100_1139.jpg
 

Załączniki

  • 100_1139.jpg
    100_1139.jpg
    851.9 KB · Wyświetleń: 13
  • Love
Reakcje: reniam_123

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,357
3,621
113
Śliczne!
Cieszę się, że smakują.
Z moich wczoraj pieczonych też już niewiele zostało....
icon_smile.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Przy niektorych ciastach trzeba sobie rece z tylu wiazac. Inaczej nie da rady. Noz w reke i sie kroi.