Pleciona strucla drożdżowa

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Gotowe !!! Mniam, mniam i jeszcze raz mniam ... zrobilam z polowy skladnikow 2 oczywiscie ale niespodziewalam sie ze takie "BYKI" urosna.... Joanno jakos z zawijaniem wyszlo troche pokracznie ale jest
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
Jakby co to sie do ciebie zapisuje na warsztaty z zawijania ;);)
To moja pierwsza udana strucla !!!! kiedys zrobilam z innego przepisu i sie spalila a do tego byla w srodku surowa a teraz sie udalo
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif

Zdjecia dam potem bo jestem za bardzo podekscytowana ze mi sie udalo :D:D
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,278
3,520
113
No widzisz, najważniejsze uwierzyć we własne możliwości!
icon_smile.gif

Cieszę sie razem z Tobą!
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,278
3,520
113
Brawo!
freu.gif
I zdjęcie i strucla pierwsza klasa!
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
No i narobiłyście mi smaka. Wstawiłam własnie do piekarnika. 4 sztuki: 3 z makiem, 1 z dżemem. Zobaczymy, co z tego wyjdzie..... na razie bardzo mi się podoba.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,278
3,520
113
I jak Imamciu, smakowały?

Ja dziś z połowy porcji zrobiłam drożdżówki z serem na drugie śniadanie do szkoły ( formowane sposobem BeatySz) i kilka zwykłych bułeczek - pliuszek (z makiem i cynamonem) do zjedzenia "na miejscu". Pyszne były!
icon_smile.gif


dro_d__wka_z_serem2.jpg

pliuszka.jpg
 

Załączniki

  • dro_d__wka_z_serem2.jpg
    dro_d__wka_z_serem2.jpg
    22.5 KB · Wyświetleń: 13
  • pliuszka.jpg
    pliuszka.jpg
    33.4 KB · Wyświetleń: 13
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
moj post 'zniknal'
icon_sad.gif

pisalam ze wlasnie wydrukowalam bo niesamowicie wygladaja
icon_smile.gif

jak zwykle w Twoim wykonaniu
bussi.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,278
3,520
113
Tak, bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.
icon_smile.gif


O ile dobrze pamiętam, Lavender zaleca pryskanie drożdżówek wodą przed włożeniem do pieca ( o czym notorycznie zapominam
icon_redface.gif
) i smarowanie masłem ( lub olejem) po upieczeniu. Smarowania jajcem nie zaleca, z czym się zgadzam w stu procentach.
icon_wink.gif

Tak potraktowane ciasto jest mięciutkie i smaczne długo po upieczeniu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Joanna @ 20 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=693873Tak, bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.
icon_smile.gif

O ile dobrze pamiętam, Lavender zaleca pryskanie drożdżówek wodą przed włożeniem do pieca ( o czym notorycznie zapominam
icon_redface.gif
) i smarowanie masłem ( lub olejem) po upieczeniu. Smarowania jajcem nie zaleca, z czym się zgadzam w stu procentach.
icon_wink.gif

Tak potraktowane ciasto jest mięciutkie i smaczne długo po upieczeniu.
wspaniałę rady !
zanotowuje w moim mózgu, bo ostatnio polubiłam drożdzowe
icon_wink.gif

musze tylko kupić jakiś mały skryskiwacz
gruebel_2.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,278
3,520
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,278
3,520
113
Pisząc, że angielski jest na Izbushce powszechny, miałam na myśli - powszechnie znany przez użytkowników forum.
icon_smile.gif
Za wiele postów po angielsku nie widziałam, ale też się zdarzają, jak na przykład komplementy Liski pod adresem pierożków Lavender Dream:
icon_smile.gif

http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...56121#post56121

Rejestracja też nie jest trudna. Na pewno sobie poradzisz.
icon_smile.gif
Jeśli chcesz, pomogę, bo warto ją przejść, choćby dla pięknych zdjęć.
Trzeba zacząc od tej strony:
http://www.izbushka.com/
Pod koniec wstępnego artukułu ( tego z landszafcikiem) jest widoczne wytłuszczone na ciemnożółto słówko здесь. Tam trzeba kliknąć i rozpocząć rejestrację. Znaczenia większości poleceń się domyślisz, bo nie różnią się od spotykanych na innych stronach. Nowością jest konieczność podania daty urodzin, co skutkuje wyłącznie otrzymaniem w dniu swojego święta życzeń cyrylicą na adres pocztowy podany przy rejestracji.
icon_smile.gif
Po zatwierdzeniu wszystkich formalności trzeba czekać na potwierdzenie przysłane pocztą i uaktywnić rejestrację przez kliknięcie w podany tam link.
I to wszystko!
icon_smile.gif

Po zarejestrowaniu na pewno się przyda spis przepisów:
http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=124
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: