Krokiety z mięsem i kapustą*

Dorotaxx

Member
Lut 15, 2008
404
0
0
Ciasto na naleśniki:

Litr mleka
3 jajka
ok. 0,5 kg. mąki
łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru


Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki.


Nadzienie:

0,5 kg. mięsa wołowego
pół kapusty średniej wielkości
1,5 łyżeczki wegety
maga do smaku

Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe).
Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku.
Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.


Podawać z barszczykiem
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: