- Lut 15, 2008
- 404
- 0
- 0
Ciasto na naleśniki:
Litr mleka
3 jajka
ok. 0,5 kg. mąki
łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki.
Nadzienie:
0,5 kg. mięsa wołowego
pół kapusty średniej wielkości
1,5 łyżeczki wegety
maga do smaku
Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe).
Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku.
Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.
Podawać z barszczykiem
Litr mleka
3 jajka
ok. 0,5 kg. mąki
łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki.
Nadzienie:
0,5 kg. mięsa wołowego
pół kapusty średniej wielkości
1,5 łyżeczki wegety
maga do smaku
Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe).
Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku.
Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.
Podawać z barszczykiem
Ostatnią edycję dokonał moderator: