Sos Tatarski*

Dorotaxx

Member
Lut 15, 2008
404
0
0
5 jaj ugotowanych na twardo
7 ogórków konserwowych
duży słoik grzybków marynowanych
2 łyżeczki musztardy
2 łyzki śmietany 18 %
6 łyżek majonezu ,, Kielecki,,
sól ( ja daje niecałe pół łyżeczki soli)
szczypta cukru
szczypta pieprzu



zdjecie.jpg


Ogórki, grzybki i jajka drobno pokroić.

1.jpg

Dodać reszte składników, wymieszać. Doprawić do smaku.

zdjecie1.jpg zdjecie2.jpg

z podanych składników wychodzi duża miska sosu. Jeśli ktoś potrzebuje na mniejszą impreze to można zrobić z połowy składników .Polecam bo sos jest naprawde pyszny

zdjecie3.jpg
 

Załączniki

  • zdjecie.jpg
    zdjecie.jpg
    23.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 1.jpg
    1.jpg
    27.8 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjecie1.jpg
    zdjecie1.jpg
    25.7 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjecie2.jpg
    zdjecie2.jpg
    24.3 KB · Wyświetleń: 0
  • zdjecie3.jpg
    zdjecie3.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: