Roladki wieprzowe*

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Skladniki:
(na jeden obiad dla dwojga dla mnie 2, 3 dla meza)jak ktos glodomorek to wg uznania wiecej

5 kotletow(z szynki ew,. ze schabu)
7 - 10 malych pieczarek
4 konserwowe ogorki
2 cebule czerwone
4 zabki czosnku
1 bardzo mala marchewka
2 czerwone chili
sol, pieprz, czerwona papryka


Rozbic kotlety najbardziej jak sie da, posolic popieprzyc ulozyc na kotlecie 1/4 ogorka, 1/4 machewki, 1/4 chili, piorko celuli i papryke, zawinac w roladke.

Obsypac czerwona papryka i smazyc na lyzce oleju az sie zarumienia...pokroic reszte ogorkow w kostke i wrzucic do roladek, podsmarzac.

Pieczarki przekroic na pol i wrzucic do miesa. Na koncu w kostke kroimy cebule i czosnek dorzucamy do gara , smazymy
5 minut wszytsko razem mieszajac i dolewamy wody tak aby roladki byly prawie przykryte,

Ja sole dopiero po pierwszym odparowaniu wody i rowniez wtedy dodaje reszte pieprz i chili(wg uznania).
Drugi raz dolewam wode i zaciagam sos maka.

smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif
smacznego.gif

Sa to zwykle tradycyjne roladki jakie robie z ziemniakami albo makaronem bardzo czesto u mnie w domu...

W trakcie duszenia:

IMGP1248.JPG
 

Załączniki

  • IMGP1248.JPG
    IMGP1248.JPG
    890 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator: