- Sie 9, 2007
- 4,004
- 0
- 0

Brat zajadał się a jest on nastoletnim "tyfuskiem"
Składniki na 1 pocje:
300g ryby np. mintaj u mnie
2 łyzki ketchupu
1 łyżka majonezu i musztardy
jajko
mąka
1 mała paczka chipsów paprykowych i cebulowych (22 g)
4 łyżki płatków kukurydzianych
tłuszcz- u mnie olej z dodatkiem masełka
Przyprawy: sól, przyprawa grillowa pikantna, czosnek
Wykonanie:
Rybe pokrój w paski, obsyp przyprawami. Zmieszaj ketchup, majonez i pusztarde i marynuj ok. godz w tym rybe.
Cipsy i płatki pokrusz , najlepiej rozwalić je wałkiem w woreczku. Ubij jajko.
Paski kolejno obtaczaj mąka- jajko- mieszanka

Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i sosem tatarskim lub ketchupem. A autor poleca sos w przepisie, który uważam za świetny.
Foto dołącze wkrótce bo teraz nie chce sie załączyć

Ostatnią edycję dokonał moderator: