Chrupaski na ostro*

osulka

Member
Sie 9, 2007
4,004
0
0
dontknow.gif
Przepis (który ciut zmieniłam) jest z http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis16037.html

Brat zajadał się a jest on nastoletnim "tyfuskiem"

Składniki na 1 pocje:
300g ryby np. mintaj u mnie
2 łyzki ketchupu
1 łyżka majonezu i musztardy
jajko
mąka
1 mała paczka chipsów paprykowych i cebulowych (22 g)
4 łyżki płatków kukurydzianych
tłuszcz- u mnie olej z dodatkiem masełka
Przyprawy: sól, przyprawa grillowa pikantna, czosnek

Wykonanie:
Rybe pokrój w paski, obsyp przyprawami. Zmieszaj ketchup, majonez i pusztarde i marynuj ok. godz w tym rybe.
Cipsy i płatki pokrusz , najlepiej rozwalić je wałkiem w woreczku. Ubij jajko.
Paski kolejno obtaczaj mąka- jajko- mieszanka
icon_smile.gif
a nastęnie na rozgrzany olej i smaż. Ja pod koniec dorzuciłam masełko .

Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i sosem tatarskim lub ketchupem. A autor poleca sos w przepisie, który uważam za świetny.
Foto dołącze wkrótce bo teraz nie chce sie załączyć
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: