- Gru 22, 2007
- 728
- 0
- 0
Ogórki obrać, pokroić w słupki.
Na spód słoika:
2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki,
2 ziarenka ziela angielskiego,
1 plasterek selera,
2 plastry marchewki,
1 plaster cebuli.
Zalewa:
3 szkl wody,
1/2 szkl octu,
łyżka soli,
3/4 szkl cukru.
Gotującą zalewą zalać ogórki w słoikach. Pasteryzować ok. 3 - 5 minut.
Na spód słoika:
2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki,
2 ziarenka ziela angielskiego,
1 plasterek selera,
2 plastry marchewki,
1 plaster cebuli.
Zalewa:
3 szkl wody,
1/2 szkl octu,
łyżka soli,
3/4 szkl cukru.
Gotującą zalewą zalać ogórki w słoikach. Pasteryzować ok. 3 - 5 minut.
Ostatnią edycję dokonał moderator: