- Gru 22, 2007
- 728
- 0
- 0
Próbowałam znaleźć tutaj taką sałatkę, ale nic nie widzę. Jeśli jest to proszę moderatora o usunięcie.
Przepis krąży po mojej rodzince od kilku lat więc nie mam pojęcia kto jest autorem.
1 kg kapusty + 1 kg cebuli – poszatkować, posolić, odstawić na ok. 2 godz.
1 kg marchewki, 1 kg pomidorów, 1 kg papryki. Wszystko razem wymieszać.
Zalewa:
1 szkl octu,
1 szkl oleju,
30 dkg cukru,
trochę pieprzu (jak kto lubi - mniej lub bardziej ostre).
Razem gotować ok. 30 minut. Pasteryzować ok. 3 do 5 minut.
Przepis krąży po mojej rodzince od kilku lat więc nie mam pojęcia kto jest autorem.
1 kg kapusty + 1 kg cebuli – poszatkować, posolić, odstawić na ok. 2 godz.
1 kg marchewki, 1 kg pomidorów, 1 kg papryki. Wszystko razem wymieszać.
Zalewa:
1 szkl octu,
1 szkl oleju,
30 dkg cukru,
trochę pieprzu (jak kto lubi - mniej lub bardziej ostre).
Razem gotować ok. 30 minut. Pasteryzować ok. 3 do 5 minut.