Rybka Indianka*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Rybka Indianka

S4021169.JPG

filety ryby
jajko
bułka do panierowania

ananas z puszki - kilka plastrów
cabula
keczup
papryka ostra
papryka słodka
czosnek

1. Rybkę panierować w jajku i bułce i smażyć na oleju.
2. Cebulę krojoną w kostkę na oleju zeszklić, dodać paprykę ostrą, słodką, czosnek i ananasy pokrojone w kawałki. Po 5 minutach dodać keczup i sok z ananasa (pogotować 5 minut). Rybę podawać z sosem na ciepło lub zimno.

SMACZNEGO
mniam.gif


Przepis pochodzi stąd:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,8756...68925,9495.html
Autor Rocamadour mówi o pokrojeniu ryby w paski, ale ja woję całe filety, bo wtedy jest pewność, że nie porozpadają się na sieczkę.
Rybka jest naprawdę pyszna, punkt dla autora.
icon_razz.gif
 

Załączniki

  • S4021169.JPG
    S4021169.JPG
    35.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: