White Bean Apple cake

Loriette

Member
Lip 15, 2008
14
0
0
olcieek @ 15 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=728369Loriette to Ty chcesz w ogóle bez cukru żadnego ?
mdła ma być od jednej łyżki czy dwóch fruktozy ?
bo ja już nic nie kumam
gruebel_2.gif
Nie, nie. Z cukrem. Tylko zastanawia mnie czy jedna łyżka fruktozy {dla ciasta bez owoców} to nie za mało? Fruktoza jest mniej słodka od cukru {chyba}
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Fruktoza jest bardziej słodka od cukru
icon_biggrin.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Na pewno będzie:)
 

Loriette

Member
Lip 15, 2008
14
0
0
A właściwie czym to się różni od normalnego cukru? Bo sama w zupełności nie wiem.
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Fruktoza jest cukrem z owoców, czyli jest zdrowsza i lepiej przyswajalna przez organizm.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
no to jak robisz bez owoców to ta jedna ŁYŻKA lepiej niż łyżeczka ..
chcesz mieć fasolowe ciasto czy fasolowe nie ciasto, bo coś ee.. wytrawnego ?
icon_lol.gif


fruktozę dostaniesz już praktycznie w każdym hipermarkecie.
u mnie w w lepszych supermarketach, w kauflandzie jest.
nie ma natomiast w realu.
 

Loriette

Member
Lip 15, 2008
14
0
0
olcieek @ 15 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=728414no to jak robisz bez owoców to ta jedna ŁYŻKA lepiej niż łyżeczka ..
chcesz mieć fasolowe ciasto czy fasolowe nie ciasto, bo coś ee.. wytrawnego ?
icon_lol.gif


fruktozę dostaniesz już praktycznie w każdym hipermarkecie.
u mnie w w lepszych supermarketach, w kauflandzie jest.
nie ma natomiast w realu.
Olcieek chodzi mi oto,że ... myślałam, iż taka jedna łyzka TO ZA MALO. Ale skoro Fruktoza jest słodsza, to łyzka wystarczy.
W Kauflandzie jest? Jak wygląda opakowanie? Masz gdzie może pod ręka?
 

Malta_79

Member
Paź 21, 2007
289
0
0
W Kauflandach nie widziałam fruktozy, ale mozna ja tez kupić w aptekach. generalnie z tm ciastem jest jakis fajny myk, bo zupełnie nie wyczuwa się fasoli
icon_smile.gif
 

Malta_79

Member
Paź 21, 2007
289
0
0
Róznie. Najtańsze opakowanie jakie widziałam było po 5 zł. Kupuję za 11 zl 750 gram, ale mam je zwykle 2 miesiace. Teraz nieco krócej, bo robie przetwory wszelakie
icon_smile.gif
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Normalnie przy cukrach leży
icon_wink.gif

u mnie jak cukry leżą na paletach na podłodze to wyżej są półki i na wysokości wzroku.
Cały wachlarz cukrów do wyboru brązowy, biały, puder, słodziki, fruktoza, ettc.
Nie powiem Ci jak wygląda opakowanie, bo nigdy nie kupowałam, ale jestem pewna że jest, bo kiedyś sprawdzałam.

edit.
znalazłam.
w kauflandzie widziałam na pewno tą http://www.biofan.com.pl/biofanfruktoza.htm
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

nurbika

Member
Lis 26, 2007
411
0
0
ja robiłam wielokrotnie bez owoców - najlepsze jest z kakao - smakuje jak brownie, a jak doda się przyprawy do pierników to jak piernik
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
A można prosić dokładny przepis na wersję z kakao?
icon_biggrin.gif
 

nurbika

Member
Lis 26, 2007
411
0
0
Sylwia - do podstawowego dodajesz łyżke stołową gorzkiego kakao, ewentualnie dodajesz więcej cukru (rodzynki, aromat rumowy - co dusza zapragnie) - takie czekoladowe pyszne jest ze śliwkami (a teraz pojawiły sie juz w sprzedaży, więc zachęcam do wypróbowania)
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Wykombinowałam właśnie wersję I-fazową
icon_wink.gif


puszka czerwonej fasoli
4 jajka - osobno białka i żółtka
1 łyżeczka mielonej zielonej herbaty
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki mleka 0,5%
słodzik
szczypta soli
łyżka mieszanki przypraw do piernika
oliwa do wysmarowania foremek

Fasolę zmiksowałam z żółtkami, herbatą, mlekiem i przyprawami w blenderze. Białka ubiłam na sztywno z solą, dodalam słodzik i ubijałam jeszcze przez chwilkę. Do masy fasolowej delikatnie wmieszałam białka, masę podzieliłam na 6 babeczkowych foremek (wysmarowanych oliwą) i piekłam 20min w 175'C
icon_smile.gif

Dobre
icon_smile.gif


g.JPG

gg.JPG
 

Załączniki

  • g.JPG
    g.JPG
    146.9 KB · Wyświetleń: 0
  • gg.JPG
    gg.JPG
    135.2 KB · Wyświetleń: 0

pola

Member
Sty 6, 2008
18
0
0
Piecze się, nie miałam fruktozy,więc nic nie dodałam
icon_smile.gif

Za to gorzką czekoladę posiekałam i dorzuciłam.
Mam nadzieje, że brak cukru i fruktozy nie przeszkodzi
icon_razz.gif

Napiszę jak się upiecze.
 

pola

Member
Sty 6, 2008
18
0
0
Upiekło się
banana.gif

Pyszności
icon_smile.gif
Zjadłam kawałek z dżemem morelowym. Mniamii
Zdj_cia_0068.jpg
Zdj_cia_0070.jpg
Zdj_cia_0071.jpg
 

Załączniki

  • Zdj_cia_0068.jpg
    Zdj_cia_0068.jpg
    667.2 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cia_0070.jpg
    Zdj_cia_0070.jpg
    556.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cia_0071.jpg
    Zdj_cia_0071.jpg
    562.2 KB · Wyświetleń: 0