White Bean Apple cake

asieja

Member
Kwi 22, 2008
800
0
0
pola @ 21 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=826060Upiekło się
banana.gif

Pyszności
icon_smile.gif
Zjadłam kawałek z dżemem morelowym. Mniamii
wygląda pysznie
faktycznie dodatek cukru/fruktozy nie jest niezbędny?
icon_mrgreen.gif
 

pola

Member
Sty 6, 2008
18
0
0
Ja nie dodawałam, a ciasto zniknęło szybciutko
icon_smile.gif
Szczególnie jak podawałam z dżemem, to nie było konieczne dodawania cukru (dżem był z fruktozą).
 

Seszena

Member
Lis 2, 2008
48
0
0
a czy da się to ciasto przyrządzić za pomocą żyrafy ??
icon_question.gif
Mój nóż do miksera niestety się zapodział i nie mam jak tego miksować
dump.gif
a jestem na 1 fazie SB i z chęcią bym sobie zjadła coś dobrego i nowego
gruebel_2.gif
 

Seszena

Member
Lis 2, 2008
48
0
0
odpowiedzi nie uzystałam...widocznie nikt z Was nie robił...no ale pomiksowałam żyrafą...było ciężko ale chyba się udało...jest w piecu
mniam.gif
 

Seszena

Member
Lis 2, 2008
48
0
0
hmmmm, zniknęła mi opcja edycji tekstu ...no ale do rzeczy. Ciasto bardzo ciekawe. Fajny zamiennik normalnych ciast jak jest się na SB, dzięki za przepis!!!!
 

Lemoni

Member
Paź 18, 2008
75
0
0
Znowu upiekłam, długo się wzbraniałam z obawy zniszczenia cudownego wspomnienia tego wypieku sprzed dwóch lat;). Niestety wyszło za gorzkie, popełniłam kilka błędów:/
-dałam za dużo kakao, więc ciasto jest ciemne i gorzkie
-wpakowałam niecałą gruszkę, trzeba było pokroić w kostkę i wrzucić do masy...
-dałam za mało cukru/słodziku/fruktozy, przecież nie piekę tylko dla siebie!
-sypnęłam za dużo cynamonu przez co niestety musiałam oszczędzić na przyprawie piernikowej, która świetnie komponuje się z tym ciastem:)!

ale z dżemem wiśniowym czy miodem byłoby pyszne;) (ja tam nic nie dodaję, ale głupio mi przed bratem i jego dziewczyną)
nie dodaję zdjęć, bo wyszły słabe
icon_smile.gif


i obiecuję, że znowu uda mi się upiec pyszne fasolowe ciasto;)!
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
czy to ciasto jest smaczne?

mam brownies z burakow i czerwonej fasoli, ktore wygladaja pieknie, ale maja jakis... dziwny skladnik...
substytut jajka i smietane
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
zrobiłam dziś bo wczoraj spaliłam fasole...
zrobiłam na fasoli z puszki, dodałam łyżkę otrębów owsianych, zamiast fruktozy 3 łyżki cukru, sypnęłam migdałów na wylaną masę w formie, dodałam 2 łyżki ciemnego kakao, nie dałam jabłek
i jestem w ciężkim szoku jak ciasto dietetyczne może być tak dobre ;) (no wiem u mnie z tym cukrem to słabo dietetyczne, ale jednak bardziej niż jakbym zrobiła cokolwiek innego ;) )

jeśli ma być normalnym ciastem dałabym więcej cukru po prostu i myślę, że byłoby pycha ;)
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Upiekłam dziś w formie muffinek - takie 'niby' dietetyczne, bo i jest fruktoza i całe jajka. W wersji kakaowej, z dodatkiem przyprawy do piernika.Bardzo smaczne, tylko tez bardzo wilgotne w środku. Też wam takie mokre wyszło? Dłużej już nie dało rady piec - skórka już mocno przypieczona była.
Zastanawiam się, czego następnym razem dodać? ( oczywiście poza mąką) Albo co zmienić w proporcjach?