składniki
6 duzych kartofli
miesko z kurczaka( najlepiej piers lub udko z rosolu)
8 ogorkow kiszonych
majonez
1-2 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
sposób przygotowania
ugotowac kartofle, cebule posiekac i sparzyc wrzatkiem, ogorki, miesko i jajka pokroic w kostke, ugotowane kartofelki rowniez pokroic w kostke, wszystko razem dobrze wymieszac, przyprawic sola i pieprzem , a na koniec wymieszac z majonezem, gotowe.
dodatkowe informacje
bardzo fajna salatka na niedzielna kolacje kiedy nie bardzo wiemy co zrobic z mieskiem z rosolu. do salatki swietnie pasuje bagietka.
6 duzych kartofli
miesko z kurczaka( najlepiej piers lub udko z rosolu)
8 ogorkow kiszonych
majonez
1-2 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
sposób przygotowania
ugotowac kartofle, cebule posiekac i sparzyc wrzatkiem, ogorki, miesko i jajka pokroic w kostke, ugotowane kartofelki rowniez pokroic w kostke, wszystko razem dobrze wymieszac, przyprawic sola i pieprzem , a na koniec wymieszac z majonezem, gotowe.
dodatkowe informacje
bardzo fajna salatka na niedzielna kolacje kiedy nie bardzo wiemy co zrobic z mieskiem z rosolu. do salatki swietnie pasuje bagietka.