Kurczak Garam Masala*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Przepis pochodz z ksiazki American Masala - ponoc jedna z przepojow kulinarnych tamtego roku.

Marynata:
3 szklanki maslanki
sol
2 lyzki cukru
1 1/2 lyzeczki garam masala
1 lyzeczka kolendry
1 lyzeczka czarnego pieprzu
1/2lyzczeczka imbiru
1/2 lyzeczki papryki
1/4lyzeczki kajen

Panierka;
Kurak
2 szklanki maki
2 lyzeczki kolendry
2 lyzeczki garam masala
2 lyzeczki czarnego pieprzu
1 lyzeczka kurkumy
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki kajen

A wiec wszystkie skladniki marynaty wymieszac a nastepnie wrzucic w nia czastki kurczaka i pozostawic przez noc lodowce. JAk nie mamy czasu to i marynowanie przez 3-4 godziny moze byc.

Przed samym smarzeniem , make mieszamy z pozostalymi przyprawami a nastepnie dokladnie obstaczamy kurczaka w macznej panierce. W miedzyczasie rozgrzewamy olej na patelce - smarzymy na brazowo.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: