- Gru 10, 2007
- 1,311
- 0
- 0
Mój nie cukiniowy, a szpinakowy, ale bardzo zbliżony więc wstawiam tutaj:
400 g serka śmietankowego do serników,
100 g fety,
3 jajka,
500 g świeżego szpinaku,
1 łyżka masła,
1 mała cebula,
1 łyżka mielonych migdałów,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
1 ząbek czosnku,
Cebule posiekać, zeszklić na maśle. Szpinak podrzeć i wrzucić do cebuli. Poddusić aż zmięknie i przestudzić. Trzepaczką rozbełtać jajka, wymieszać z serem. Dodać szpinak, przyprawy, migdały i pokruszoną fetę. Przelać do foremki i piec 1 h. I gotowe
		 
	
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
Chciałam uzyskać taki efekt. Trzeba by chyba szpinak dodać na końcu i bardzo delikatnie wymieszać
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			400 g serka śmietankowego do serników,
100 g fety,
3 jajka,
500 g świeżego szpinaku,
1 łyżka masła,
1 mała cebula,
1 łyżka mielonych migdałów,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
1 ząbek czosnku,
Cebule posiekać, zeszklić na maśle. Szpinak podrzeć i wrzucić do cebuli. Poddusić aż zmięknie i przestudzić. Trzepaczką rozbełtać jajka, wymieszać z serem. Dodać szpinak, przyprawy, migdały i pokruszoną fetę. Przelać do foremki i piec 1 h. I gotowe
 
	 
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
Chciałam uzyskać taki efekt. Trzeba by chyba szpinak dodać na końcu i bardzo delikatnie wymieszać
 
	Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
			 
			 
 
		 
	 
	 
	 
 
		 
	 
	 
 
		 
	 
 
		 
 
		