- Cze 5, 2007
- 3,130
- 0
- 0
Co potrzeba?
Tortilla:
2 jajka
1 saszetka kaszy gryczanej - > zmielona w młynku do kawy na mączkę.
szklanka wody mineralnej wysoko mineralizowanej bądź gazowanej
3/4 szklanki mleka
3-4 łyżki oleju
przyprawa meksykańska, teksańska
sól, pieprz, ciutka estragonu , chili con carne do smaku.
Należy odstawić na około 30 minut.
Nadzienie :
Dowolne: w przypadku zdjęcia była to sałata lodowa porwana w kawałeczki, pierś z kurczaka wymoczona w occie balsamico, soli czosnkowej i odrobinie chili pomieszane z odrobiną papryki słodkiej, pokrojona w paseczki i usmażona na patelni bez tłuszczyku, dwa sosy - jeden czosnkowo majonezowy drugi pomidorowy na ostro, pomidorki, ogóreczki i cebulka.
Placki wychodzą giętkie więc nie powinno być problemu ze zwijaniem ich w tortille. Tak samo jak i nadziewaniem.
Mają dość specyficzny smak
Smacznego!

Tortilla:
2 jajka
1 saszetka kaszy gryczanej - > zmielona w młynku do kawy na mączkę.
szklanka wody mineralnej wysoko mineralizowanej bądź gazowanej
3/4 szklanki mleka
3-4 łyżki oleju
przyprawa meksykańska, teksańska
sól, pieprz, ciutka estragonu , chili con carne do smaku.
Należy odstawić na około 30 minut.
Nadzienie :
Dowolne: w przypadku zdjęcia była to sałata lodowa porwana w kawałeczki, pierś z kurczaka wymoczona w occie balsamico, soli czosnkowej i odrobinie chili pomieszane z odrobiną papryki słodkiej, pokrojona w paseczki i usmażona na patelni bez tłuszczyku, dwa sosy - jeden czosnkowo majonezowy drugi pomidorowy na ostro, pomidorki, ogóreczki i cebulka.
Placki wychodzą giętkie więc nie powinno być problemu ze zwijaniem ich w tortille. Tak samo jak i nadziewaniem.
Mają dość specyficzny smak

Smacznego!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: