Dlugo zastanawwialam sie jakby tu przetluamczyc stew. dla mnie to poprostu danie jednogarkowe, a slowniki pisza o duszonce. JAk go zwal tak go zwal ale danie jest naprawde fajne i lekkie.
1 1/2 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli
2 lyzki oleju
3 szklkanki poszatkowanej kapusty
1 zielona papryka , pokrojona na dlugie czastki
2 lyzeczki kolendry
1/2 lyzeczki kurkumy
1/4 cynamonu
1/8 cayenne lub do smaku
puszka pomidorow
1 1/2 szklanki odsaczonej cieciorki
1/3 szklnki rodzynek
1 lyzka soku z cytryny
Migdaly ( slupki. obrane)
ser feta
Cebule podmazam na oliwie przez 5 minut, dodajemy kapuste i odrobine soli i zostawiamy na gazie przez nastepne 5 minut mieszajac od czasu do czasu. Dodajemy reszte skladnikow ( oprocz migdalow, ser ai soku z cytryny) i razem dusimy przez 15 minut. Na samym koncu dodajemy sok z cytryny , mieszamu, przekladamy do glebokich naczyn i posypujemy starta feta i migdalami.
Ja podalam z grilowana pitta
Zrodlo: moosewood restaurant
1 1/2 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli
2 lyzki oleju
3 szklkanki poszatkowanej kapusty
1 zielona papryka , pokrojona na dlugie czastki
2 lyzeczki kolendry
1/2 lyzeczki kurkumy
1/4 cynamonu
1/8 cayenne lub do smaku
puszka pomidorow
1 1/2 szklanki odsaczonej cieciorki
1/3 szklnki rodzynek
1 lyzka soku z cytryny
Migdaly ( slupki. obrane)
ser feta
Cebule podmazam na oliwie przez 5 minut, dodajemy kapuste i odrobine soli i zostawiamy na gazie przez nastepne 5 minut mieszajac od czasu do czasu. Dodajemy reszte skladnikow ( oprocz migdalow, ser ai soku z cytryny) i razem dusimy przez 15 minut. Na samym koncu dodajemy sok z cytryny , mieszamu, przekladamy do glebokich naczyn i posypujemy starta feta i migdalami.
Ja podalam z grilowana pitta
Zrodlo: moosewood restaurant
Ostatnią edycję dokonał moderator: