- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
2 jajka o temperaturze pokojowej
1/2 kostki masła o temp. pokojowej
3/4 szklanki cukru pudru
2 serki homogenizowane waniliowe po 250g każdy ( ja używam zawsze serków firmy Maćki )
1 jogurt naturalny
1 szklanka mleka
2,1/2 łyżki żelatyny czubate można dać i trzy
zagotować mleko rozpuścić żelatynę wystudzić, masło utrzeć z jajkiem i cukrem pudrem na gładką masę dodać serki , jogurt zmiksować,następnie wlać mleko z rozpuszczoną żelatyną,zmiksować, na dnie formy rozłożyć owoce zalać masą serowa wstawić do lodówki aby stężało
galaretkę cytrynową rozpuścić w 300ml wody pozostawić do ostygnięcia ubić 4 żółtka z 3 łyżkami cukru ubić na jednolitą masę do masy dodajemy galaretkę i 2 łyżki soku z cytryny wymieszać
Na zastygniętej masie serowej rozłożyć owoce zalać masą .
Pokaż załącznik 27333
1/2 kostki masła o temp. pokojowej
3/4 szklanki cukru pudru
2 serki homogenizowane waniliowe po 250g każdy ( ja używam zawsze serków firmy Maćki )
1 jogurt naturalny
1 szklanka mleka
2,1/2 łyżki żelatyny czubate można dać i trzy
zagotować mleko rozpuścić żelatynę wystudzić, masło utrzeć z jajkiem i cukrem pudrem na gładką masę dodać serki , jogurt zmiksować,następnie wlać mleko z rozpuszczoną żelatyną,zmiksować, na dnie formy rozłożyć owoce zalać masą serowa wstawić do lodówki aby stężało
galaretkę cytrynową rozpuścić w 300ml wody pozostawić do ostygnięcia ubić 4 żółtka z 3 łyżkami cukru ubić na jednolitą masę do masy dodajemy galaretkę i 2 łyżki soku z cytryny wymieszać
Na zastygniętej masie serowej rozłożyć owoce zalać masą .
Pokaż załącznik 27333