- Maj 25, 2007
- 275
- 0
- 0
3 duże pomarańcze
50 dag marchwi
8 litrów wody
60 dag cukru
opakowanie kwasku cytrynowego lub sok z 5 cytryn
Pomarańcze podzielić na cząstki, jedną ze skórką, dwie obrane. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce, zalać 2 l wody i gotować około 2 godzin. W osobnym garnku zagotować 6 litrów wody z resztą cukru i wystudzić. Ugotowane pomarańcze i marchew zmiksować, dodać do wystudzonej wody z cukrem, doprawić sokiem cytrynowym. Schłodzić.
Przepis Teresy Sobolewskiej z Biblioteczki Poradnika Domowego.
50 dag marchwi
8 litrów wody
60 dag cukru
opakowanie kwasku cytrynowego lub sok z 5 cytryn
Pomarańcze podzielić na cząstki, jedną ze skórką, dwie obrane. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce, zalać 2 l wody i gotować około 2 godzin. W osobnym garnku zagotować 6 litrów wody z resztą cukru i wystudzić. Ugotowane pomarańcze i marchew zmiksować, dodać do wystudzonej wody z cukrem, doprawić sokiem cytrynowym. Schłodzić.
Przepis Teresy Sobolewskiej z Biblioteczki Poradnika Domowego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: