Imbirada*

aga9999

Member
Sie 22, 2006
974
0
0
Dla tych co lubia imbir i nie tylko
icon_smile.gif
, przepis Mari z WZ .

* 80 -125 g świeżego imbiru,
* 1,5 l wody mineralnej,
* 2-3 łyżki cukru,
* 2 limonki lub cytryny,
* kilka listków świeżej mięty

Imbir obrać i zetrzeć na tarce do warzyw. Zasypać cukrem, odstawić. Zeskrobać skórkę z limonek i dodać do imbiru. Wycisnąć sok z limonek i wlać do imbiru. Wszystko potem zalać wodą, odstawić na minimum 10 minut. Po tym czasie spróbować, ewentualnie dosłodzić. Przecedzić, dodać miętę i schłodzić w lodówce. Zużyć w ciągu 24h.

imbirada.jpg
 

Załączniki

  • imbirada.jpg
    imbirada.jpg
    142.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
Dziś sobie zrobiłam, tlyko w trocheinnej wersji - zalłam wrzątkiem i przestudziłam, mięty nie posiadam - a i tak dobre toto - a żę nikt inny u mnie imbiru sięnie tyka, to wszystko dla mnie
icon_smile.gif