- Gru 15, 2004
- 6,771
- 0
- 0
KARP W ZALEWIE POMIDOROWEJ
<!--emoid--><!--endemo--> karp lub inna najlepiej tłusta ryba
<!--emoid--><!--endemo--> ocet
<!--emoid--><!--endemo--> woda
<!--emoid--><!--endemo--> liscie laurowe
<!--emoid--><!--endemo--> ziele angielskie
<!--emoid--><!--endemo--> pieprz
<!--emoid--><!--endemo--> sól
<!--emoid--><!--endemo--> koncentrat pomidorowy
<!--emoid--><!--endemo--> cebula
<!--emoid--><!--endemo--> oliwa
Rybę osolić opieprzyć odstawić na 1/2 godz. Następnie otoczyć w mące i smażyć na oleju.
Zalewa
1/3 szklanki octu 10% + ok 1 szklanka wody, liście laurowe, pieprz ostry ziarnka i ziele angielskie - wszystko razem gotować aż zmiękną liście laurowe i pieprz.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i krótko wszystko razem zagotować. Cebulę dusić na oliwie w ilości takiej aby przykryła rybę w półmisku.
Układać warstwę ryb, warstwę cebuli naprzemian. Na końcu zalać zalewą i odstawić do wystudzenia. Przygotować na 2-3 dni przed spożyciem.
Przepis przetestwowany na własnej rodzinie... POLECAM
<!--emoid--><!--endemo--> karp lub inna najlepiej tłusta ryba
<!--emoid--><!--endemo--> ocet
<!--emoid--><!--endemo--> woda
<!--emoid--><!--endemo--> liscie laurowe
<!--emoid--><!--endemo--> ziele angielskie
<!--emoid--><!--endemo--> pieprz
<!--emoid--><!--endemo--> sól
<!--emoid--><!--endemo--> koncentrat pomidorowy
<!--emoid--><!--endemo--> cebula
<!--emoid--><!--endemo--> oliwa
Rybę osolić opieprzyć odstawić na 1/2 godz. Następnie otoczyć w mące i smażyć na oleju.
Zalewa
1/3 szklanki octu 10% + ok 1 szklanka wody, liście laurowe, pieprz ostry ziarnka i ziele angielskie - wszystko razem gotować aż zmiękną liście laurowe i pieprz.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i krótko wszystko razem zagotować. Cebulę dusić na oliwie w ilości takiej aby przykryła rybę w półmisku.
Układać warstwę ryb, warstwę cebuli naprzemian. Na końcu zalać zalewą i odstawić do wystudzenia. Przygotować na 2-3 dni przed spożyciem.
Przepis przetestwowany na własnej rodzinie... POLECAM
Ostatnią edycję dokonał moderator: