- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
150 g solonych orzeszków ziemnych zmielić z 2 ząbkami czosnku i połówka papryczki chili
na w miarę gładką masę
Do masy wlać ok. 150 ml mleka kokosowego, dokładnie wymieszać, doprawić sosem
sojowym
Makaron udon gotować (wrzucić na wrząca wodę, poczekać aż woda się ponownie
zagotuje , odczekać minutę, wyłączyć)
Przelać zimną wodą
Na patelnię wlać trochę oleju, wkroić 1 papryczkę chili. Przesmażyć, zdjąć z patelni,
osączyć na ręczniku papierowym
.
Odlać część oleju, wlać łyżkę oleju sezamowego
Wrzucić makaron, dodać obrane krewetki. Wlać masę orzeszkową.
Dokładnie wymieszać. Wlać ok. 200 ml wody. Chwilę poddusić
Wcisnąć ciut soku z limonki / cytryny
Podawać z kolendrą i ćwiartkami limonki
na w miarę gładką masę
Do masy wlać ok. 150 ml mleka kokosowego, dokładnie wymieszać, doprawić sosem
sojowym
Makaron udon gotować (wrzucić na wrząca wodę, poczekać aż woda się ponownie
zagotuje , odczekać minutę, wyłączyć)
Przelać zimną wodą
Na patelnię wlać trochę oleju, wkroić 1 papryczkę chili. Przesmażyć, zdjąć z patelni,
osączyć na ręczniku papierowym
.
Odlać część oleju, wlać łyżkę oleju sezamowego
Wrzucić makaron, dodać obrane krewetki. Wlać masę orzeszkową.
Dokładnie wymieszać. Wlać ok. 200 ml wody. Chwilę poddusić
Wcisnąć ciut soku z limonki / cytryny
Podawać z kolendrą i ćwiartkami limonki
Ostatnią edycję dokonał moderator: