Cytrynowy pudding z jagodami i porzeczkami

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
wg Ainsleya "Complete gourmet express"

2 litrowa formę wysmarować masłem

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni

Utrzeć: 100 g masła z 175 g cukru (może być brązowy)
Dodać skórkę i sok z 2 cytryn oraz 4 zółtka
Masa może wydawać się zwarzona. Nie przejmować się ď?Š
Dodać 50 g przesianej mąki
Wrzucić 150 g owoców – jagód i czerwonych porzeczek

4 białka ubić
Dodać do masy

Przelać do formy
Piec 40 – 45 minut


Spód deseru ma być półpłynny

Najlepszy jest na ciepło, ale i drugiego dnia ( z lodówki) jest b. smaczny

vV2xTRKaSwcgHbBsBX.jpg


eVgNlI7EiToLA0PQXX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: