Racuchy z otrębami

Ladybird

Member
Kwi 12, 2006
852
0
0
Racuchy z otrębami

1 szkl. jogurtu naturalnego lub kefiru/maślanki
1 jajko
1 łyżka cukru
1/2 szkl. otrąb
1/2 szkl. mąki (ja dałam pszenną razową)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
1 jabłko pokrojone w kostkę

Jajko roztrzepać z cukrem, dodać jogurt, mąkę z proszkiem i otręby. Wymieszać, dodać jabłko i smażyć na oleju.

Przepis z opakowania otrębów, zrobiłam na śniadanie. Dałam jogurt, mąkę razową, fruktozę i cynamon. Bardzo smaczne
icon_smile.gif


rac_003.jpg
 

Załączniki

  • rac_003.jpg
    rac_003.jpg
    330.6 KB · Wyświetleń: 1

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Zrobiłam je dzisiaj z połowy porcji na śniadanko (w wersji mm
icon_smile.gif
).
Napiszę jak to wyglądało:

1/2 szkl. jogurtu naturalnego 1,5%tł.
1 białko
2 słodziki
1/4 szkl. otrąb
1/4 szkl. mączki owsianej
1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy
szczypta przyprawy do piernika
szczypta soli
1/2 jabłka pokrojonego w kostkę

Wszystko (oprócz proszku do pieczenia) wymieszałam wczoraj wieczorem, rano dodałam tylko proszek. Wyszły mi 2 duże racuchy. Zajadałam z łyżeczką dżemu jagodowego mm i pozostałą połową jabłka. Jestem niemiłosiernie obżarta a potrafię zjeść naprawdę duuużo na śniadanko
zahnlos.gif
Dziękuję bardzo za przepis Ladybird i polecam reszcie!
icon_smile.gif