Rolada z nadzieniem śmietankowym z brzoskwiniami

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
upiec biszkopt jaki kto lubi na rolade
na nadzienie potrzeba:
200ml smietany 30%
galaretke brzoskwiniowa
3 male badz 2 duze brzoskwnie
i cukier do smaku

brzoskwinie obrac ze skory pokroic w kostke i wrzucic do rondla i z mala iloscia wody oraz z cukrem gotowac do miekkosci ale zeby nie zrobila sie papka
ostudzic a w miedzyczasie galaretke rozpuscic w 1 szkl wody
smietane ubic dodac ostudzona galaretke i brzoskwnie odstawic do lekkiego stezenia
posmarowac biszkopt i zwiniac i pozostaje tylko
mniam.gif
 

Załączniki

  • DSC01128.JPG
    DSC01128.JPG
    254.8 KB · Wyświetleń: 0

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
moni20 @ 31 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=733471a z jakiego przepisu pieklas ten biszkopt, bo mi sie bardzo podoba jego wyglad
lecker.gif
lecker.gif
a z takiego
icon_mrgreen.gif

4 jaja
3/4 szkl maki
3/4 szkl cukru
1 lyzeczka octu
1 lyzeczka proszku do pieczenia
cale jaja ubijam z cukrem do bialosci potem ocet i na koniec make
jezeli masz wieksza blaszke niz 40x40 (ja mam takich wymiarow) to 5 jaj i po niepelnej szklance cukru i maki oraz 2 lyzeczki proszku i 1 lyzka octu beda akurat
icon_smile.gif
 
Wrz 13, 2004
2,992
0
0
zrobilam z modyfikacjami ;)
biszkopt z innego przepisu i nie bylo w sklepie galaretki brzoskwiniowej,wiec kupilam pomaranczowa. i chyba dobrze, bo ma kawskowaty smak, taki jak lubie:)
a, brzoskwin nie dusilam, po prostu pokroilam swieze owoce

f_0008977.jpg
 

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
sliczny i na pewno smaczny
anbetung.gif
, ja dusilam brzoskwinie tylko dlatego bo moje byly twarde
a pierwszy raz jak robilam ta rolade tez dalam pomaranczowa galaretke
icon_mrgreen.gif
i obie sa super
jutro zrobie dla mezusia tylko z wierzchu zrobie jakies esy floresy z czekolady
icon_mrgreen.gif
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
granola @ 1 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=733491a z takiego
icon_mrgreen.gif

4 jaja
3/4 szkl maki
3/4 szkl cukru
1 lyzeczka octu
1 lyzeczka proszku do pieczenia
cale jaja ubijam z cukrem do bialosci potem ocet i na koniec make
jezeli masz wieksza blaszke niz 40x40 (ja mam takich wymiarow) to 5 jaj i po niepelnej szklance cukru i maki oraz 2 lyzeczki proszku i 1 lyzka octu beda akurat
icon_smile.gif
dzieki, postaram sie wyprobowac od razu po bananowym ciachu od Margot
 

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
moni20 @ 3 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=734490dzieki, postaram sie wyprobowac od razu po bananowym ciachu od Margot
nie dopisalam tam na samej gorze, gdzie ja mialam glowe hmm...
icon_redface.gif
? taka ilosc maki i cukru dotyczy jezeli daje sie duze jajka a jezeli sa one mniejsze to maki i cukru troszke mniej
icon_mrgreen.gif

mozesz zrobic bez octu, ale ja go daje bo biszkopt dobrze sie kroi
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
nie smietankowe i brzoskwiniowe,ale jagodowe

010.JPG
 

Załączniki

  • 010.JPG
    010.JPG
    392.3 KB · Wyświetleń: 0

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Ubilam,ale po dodaniu plynnej galaretki sie rozlala znowu.Masa zastygla po ok 2 godz-jak juz prawie rolady nie bylo.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: