IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Crostini z papryka i pesto*
paula
post 7 Sep 2008, 02:28
Post #1


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.946
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Blisko Toronto, On
Użytkownik nr: 28



Na tosty:
1 bagietka pokrojona na gubsze kromki
1/4 szklanka oliwy z oliwek

Peprykowa mikstura:
6 papryk - czerwona, zolta i pomaranczowa pokrojone na niewielkie czastki
2 duze cebule - posiekane na grubsza kostke
3 zabki czonsku -posiekane
1/2 lyzeczki soli
2 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzka octu z czerwonego wina

Pesto z bazylii ( mozna samemu zrobic lub kupic w sklepie)

Mikstura paprykowa :
Papryke, cebule, czosne z oliwa i sola gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut, nastepnie pod przykryciem przez nastepne 20 minut az warzywa beda bardzo miekkie. Gdy gotowe dodajemy ocet i mieszamy

Kromki smarujemy oliwa z oliwek, czosnek wyciskamy albo wceramy w bagietke i wrzucamy do piekarnika na 10 minut

Na juz nie gorace kromki nakladam okolo lyzki paprykowej miksture, a na jej wierzch niecale pol lyzeczki pesto bazyliowego.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 23rd July 2019 - 06:56