Strogonow z ogorkami

SWEETY

Member
Wrz 10, 2008
26
0
0
daumen.gif

700 g poledwicy wolowej
2 srednie cebule
20 g masla
300 g pieczarek
4 srednie ogorki konserwowe
sol,pieprz
2 lyzki maki
1/2 l rosolu
koncentrat pomidorowy
kubek smietany
2-3 lyzki ostrej musztardy
szczypta cukru
natka pietruszki
papryka do dekoracji

1.umyta poledwice kroimy w niezbyt grube paski.Pieczarki oczyszczamy i cienko kroimy wzdluz.Ogorki kroimy w plastry, a cebule w kostke
2.Na patelni rozgrzewamy tluszcz i stopniowo smazymy na nim mieso, tak aby zrumienilo sie z obu stron.Przyprawiamy sola i pieprzem.
3.Mieso zdejmujemy z patelni.na tluszczu pozostalym po smazeniu miesa podduszamy cebule i pokrojone pieczarki.posypujemy je maka i przyrumieniamy. wlewamy rosol dodajemy koncentrat i mieszajac gotujemy.Zdejmujemy z ognia i dodajemy smietane, musztarde a na koniec mieso i ogorki.Przyprawiamy do smaku pierzem i cukrem.Na polmisku dekorujemy papryka i natka pietruszki
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: