1 masło lub maragryna
3-4 żółtka (zależy jakei duże)
1/2- 3/4 szklanki cukru pudru (zależy jak słodkie ma być, ja wolę bardziej kawowe i daję 1/2 szklanki cukru)
50ml mocnego naparu kawy, czyli zalewamy tak 2 czubate łyżki kawy mielonej 100ml wrzącej wody i zostawiamy do wystygnięcia, odcedzić lub 3 łyzki kawy rozpuszczalnej rozprowadzić w 3 łyżkach gorącej wody i wystudzić.
Masło ubić na puch. ŻóŁtka utrzeć na puszystą masę z cukrem na parze, dodawać po łyżce do masła, dodawać też po trochu naparu z kawy i łączyć, dość szybko. Mozna mikserem.
3-4 żółtka (zależy jakei duże)
1/2- 3/4 szklanki cukru pudru (zależy jak słodkie ma być, ja wolę bardziej kawowe i daję 1/2 szklanki cukru)
50ml mocnego naparu kawy, czyli zalewamy tak 2 czubate łyżki kawy mielonej 100ml wrzącej wody i zostawiamy do wystygnięcia, odcedzić lub 3 łyzki kawy rozpuszczalnej rozprowadzić w 3 łyżkach gorącej wody i wystudzić.
Masło ubić na puch. ŻóŁtka utrzeć na puszystą masę z cukrem na parze, dodawać po łyżce do masła, dodawać też po trochu naparu z kawy i łączyć, dość szybko. Mozna mikserem.