- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
Z włoskiego czasopisma kulinarnego
400 g tuńczyka w sosie własnym zmiksować z :
20 g startego parmezanu
Skórką otarta z 1 cytryny
2 białkami
4 ? 5 filecikami anchois
Solą
Pieprzem
Po zmiksowaniu wmieszać 2 ? 3 łyżki kaparów
Arkusz papieru do pieczenia zmoczyć i odcisnąć
Rozłożyć na blacie
Zawinąć masę w papier.. Powinien powstać wałek (rpzmiar dopasować do sporego
garnka
).
Jako, że masa jest dość płynna to ja dodatkowo zawinęłam całość w folię aluminiową
Wrzucić wałek
do garnka z wrzącą wodę. Gotować 45 minut
Wystudzić
Wstawić do lodówki na min 2h
Sos:
Kilka liści bazylii zmiksować z oliwą i sokiem z cytryny
Klopsa pokroić w plastry , podawać z sosem
400 g tuńczyka w sosie własnym zmiksować z :
20 g startego parmezanu
Skórką otarta z 1 cytryny
2 białkami
4 ? 5 filecikami anchois
Solą
Pieprzem
Po zmiksowaniu wmieszać 2 ? 3 łyżki kaparów
Arkusz papieru do pieczenia zmoczyć i odcisnąć
Rozłożyć na blacie
Zawinąć masę w papier.. Powinien powstać wałek (rpzmiar dopasować do sporego
garnka
Jako, że masa jest dość płynna to ja dodatkowo zawinęłam całość w folię aluminiową
Wrzucić wałek
Wystudzić
Wstawić do lodówki na min 2h
Sos:
Kilka liści bazylii zmiksować z oliwą i sokiem z cytryny
Klopsa pokroić w plastry , podawać z sosem
Ostatnią edycję dokonał moderator: