- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Z ksiazki "Nigella Express"
rowniez tu
Skladniki;
12 palek z kurczaka
500ml maslanki
60 ml oleju
2 zabki czosnku
lyzka mielonego pieprzu
1 1/2 lyzki soli
lyzka kminku
lyzka syropu klonowego
Wykonanie;
Palki kurczaka wrzucic do duzej torebki foliowej, wlac maslanke i olej. Dodac czosnek przecisniety przez praske, sol, pieprz, kminek i syrop klonowy. Zawiazac torbe i przewrocic ja kilka razy tak by skladniki sie wymieszaly. Tak zamarynowanego kurczaka pozostawic w lodowce minimun na 2 godziny (ja zostawilam na cala noc). Piekarnik nagrzac do 220C. Do naczynia zaroodpornego wlozyc kurczaka osaczonego z zalewy, spryskac kilkoma lyzkami oleju i piec ok 30 min.
rowniez tu
Skladniki;
12 palek z kurczaka
500ml maslanki
60 ml oleju
2 zabki czosnku
lyzka mielonego pieprzu
1 1/2 lyzki soli
lyzka kminku
lyzka syropu klonowego
Wykonanie;
Palki kurczaka wrzucic do duzej torebki foliowej, wlac maslanke i olej. Dodac czosnek przecisniety przez praske, sol, pieprz, kminek i syrop klonowy. Zawiazac torbe i przewrocic ja kilka razy tak by skladniki sie wymieszaly. Tak zamarynowanego kurczaka pozostawic w lodowce minimun na 2 godziny (ja zostawilam na cala noc). Piekarnik nagrzac do 220C. Do naczynia zaroodpornego wlozyc kurczaka osaczonego z zalewy, spryskac kilkoma lyzkami oleju i piec ok 30 min.
Ostatnią edycję dokonał moderator: