- Sty 3, 2008
- 481
- 0
- 0
Składniki:
30-40 dag świeżych podgrzybków,
2-3 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
1 średnia cebula,
3-4 łyżki smietany,
1 szkl. bulionu,
łyżka posiekanej natki,
sól, pieprz.
Umyte podgrzybki kroimy na drogbą kosteczkę. Cebulę bardzo drobno siekamy i smażymy na maśle aż się zeszkli, a następnie dodajemy podgrzybki i dusimy na wolnym ogniu ok. 15 min., czasem mieszając. Pod koniec duszenia, grzyby oprószamy mąką i tak zasmażamy mieszając, po czym podlewamy rosołem i zagotowujemy. Dodajemy sól, pieprz, natkę i sos gotowy. Na koniec dodac śmietanę. Smacznego
!
Ja zrobiłam tylko i wyłącznie do kaszy gryczanej, ale świetnie będzie pasował do kopytek z jakimś pieczonym mięsem, czy kotlecikami mielonymi.
30-40 dag świeżych podgrzybków,
2-3 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
1 średnia cebula,
3-4 łyżki smietany,
1 szkl. bulionu,
łyżka posiekanej natki,
sól, pieprz.
Umyte podgrzybki kroimy na drogbą kosteczkę. Cebulę bardzo drobno siekamy i smażymy na maśle aż się zeszkli, a następnie dodajemy podgrzybki i dusimy na wolnym ogniu ok. 15 min., czasem mieszając. Pod koniec duszenia, grzyby oprószamy mąką i tak zasmażamy mieszając, po czym podlewamy rosołem i zagotowujemy. Dodajemy sól, pieprz, natkę i sos gotowy. Na koniec dodac śmietanę. Smacznego


Ja zrobiłam tylko i wyłącznie do kaszy gryczanej, ale świetnie będzie pasował do kopytek z jakimś pieczonym mięsem, czy kotlecikami mielonymi.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: