- Mar 6, 2008
- 115
- 0
- 0
Przepis pochodzi z "Maxi Cuisine" N°46 Avril-Mai 2008
Skladniki:
400 g marchewki
3 jajka
100 ml smietany
100 g startego sera gouda (dalam ementaler, bo goudy nie mialam)
maslo do wysmarowania remekinow
kminek w pudrze
sol, pieprz
Umyc i obrac marchewke. Nastepnie pokroic w plasterki. Wrzucic na wrzatek i gotowac ok. 20-25 min. az beda miekkie. Nastepnie zmiksowac w blenderze. Dodac zoltka rozbeltane ze smietana i serem. Dosypac 3 szczypty kminku, posolic, popieprzyc. Delikatnie "wmieszac" ubite na piane bialka ze szczypta soli.
Mase wlac do 6 wysmarowanych uprzednio maslem ramekinow do ok. 3/4 ich wysokosci. Piec 18-20 min. w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawac na cieplo.
A tu zdjecie, niestety juz po opadnieciu sufletu...
Skladniki:
400 g marchewki
3 jajka
100 ml smietany
100 g startego sera gouda (dalam ementaler, bo goudy nie mialam)
maslo do wysmarowania remekinow
kminek w pudrze
sol, pieprz
Umyc i obrac marchewke. Nastepnie pokroic w plasterki. Wrzucic na wrzatek i gotowac ok. 20-25 min. az beda miekkie. Nastepnie zmiksowac w blenderze. Dodac zoltka rozbeltane ze smietana i serem. Dosypac 3 szczypty kminku, posolic, popieprzyc. Delikatnie "wmieszac" ubite na piane bialka ze szczypta soli.
Mase wlac do 6 wysmarowanych uprzednio maslem ramekinow do ok. 3/4 ich wysokosci. Piec 18-20 min. w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawac na cieplo.
A tu zdjecie, niestety juz po opadnieciu sufletu...