Śledzie w majonezie jabłkowym*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Śledzie w majonezie jabłkowym

z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Przepis pochodzi z http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm

S4022464.JPG

25 dag śledzi
1 spora cebula
3 kiszone ogórki
jabłko
majonez
sól, pieprz - do smaku

Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez, wymieszać. Dodać śledzie, odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się wymieszały.
 

Załączniki

  • S4022464.JPG
    S4022464.JPG
    20.7 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: