Makaron z migdałami i makiem na słodko*

aga-a

Member
Wrz 3, 2005
1,122
0
0
Bardzo smaczne i szybkie danie, zarówno na słodki obiad jak i na deser
Jak zawsze porcja dla 1 osoby

Makaron z migdałami i makiem na słodko
  • makaron razowy świderki 60g lub inny- ale ten najlepiej mak obkleja
    icon_smile.gif
  • migdały 20g
  • mak - łyżeczka
  • 10g masła i szczypta cukru migdałowego lub miód
Makaron ugotować. Migdały zblanszować, obrać ze skórki i posiekać- można kupić juz w słupkach, ale ja wolę tak. Na rozgrzaną patelnie teflonową wrzucić migdały, po kilku minutach mak i uprażyć . I teraz jest kilka opcji:
-albo dodajemy na patelnie masło i jak sie rozpuści wrzucamy makaron, a następnie posypujemy cukrem migdałowym
- albo zamiast cukru migdałowego dodajemy karmelizowaną skórkę pomarańczy
- albo zamiast masła i cukru dodajemy miód gryczany

mm.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: