Proporcje w zasadzie dowolne, jak w większości potraw w mojej kuchni - "na oko" albo raczej na smak
1 kubek jogurtu naturalnego
ząbek lub 2 czosnku
szczypta oregano
Czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę ( im drobniej pokrojony tym pikantniejszy w smaku ), dodać oregano i wymieszać.
Sos doskonale smakuje z pieczonym mięskiem, nadaje się też do sałatek i polania pizzy
Ostatnio odkryłam genialne połączenie z pstrągiem pieczonym w folii
Nie mówiąc już o plastrach wędzonego łososia 

1 kubek jogurtu naturalnego
ząbek lub 2 czosnku
szczypta oregano
Czosnek drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę ( im drobniej pokrojony tym pikantniejszy w smaku ), dodać oregano i wymieszać.
Sos doskonale smakuje z pieczonym mięskiem, nadaje się też do sałatek i polania pizzy

Ostatnio odkryłam genialne połączenie z pstrągiem pieczonym w folii

Ostatnią edycję dokonał moderator: