jean
Member
- Kwi 12, 2006
- 7,139
- 0
- 36
Cinka @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368911A jakiej firmy ta zupa? Kiedyś kupowałam ogonową jako przyprawę ale zapomniałam jakiej firmy...sprawdziłam: amino dałam.
Cinka @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368911A jakiej firmy ta zupa? Kiedyś kupowałam ogonową jako przyprawę ale zapomniałam jakiej firmy...sprawdziłam: amino dałam.
jean @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368915...sprawdziłam: amino dałam.Dziękuję
Kasha obejrzyj sobie filmik od około 5:30 zobaczysz jak wygląda zdejmowanie sparzonych liści - ja co prawda wycinam kaczan jak Jean ale można i tak odcinać liście na bieżąco jak ten synek robi http://www.youtube.com/watch?v=ES6we1iBPsI
Ja każdy szklisty liść wyjmuję za pomocą dwóch widelców na bieżąco na tacę - chwytam wbijając widelce w tę część najgrubszą, w rdzeń liścia i pociągam lekko do góry aż się ześliźnie z główki.
Cinka @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369035Dziękuję
Kasha obejrzyj sobie filmik od około 5:30 zobaczysz jak wygląda zdejmowanie sparzonych liści - ja co prawda wycinam kaczan jak Jean ale można i tak odcinać liście na bieżąco jak ten synek robi http://www.youtube.com/watch?v=ES6we1iBPsI
Ja każdy szklisty liść wyjmuję za pomocą dwóch widelców na bieżąco na tacę - chwytam wbijając widelce w tę część najgrubszą, w rdzeń liścia i pociągam lekko do góry aż się ześliźnie z główki.Jejć, jaka ekwilibrystyka
dziękuję
.agatka. @ 5 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397983Oj, osobno bym robiła.i tak też robię jestem chora dlatego wolno mi idzie myślenie, ale po chwili dotarło do mnie co planowałam uczynić
grzybowe już się gotują, mięsne zaraz będę zawijać.
.agatka. @ 25 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1565022Tak. Ja mrożę np po dwa w sloiku z sosem.Planuję zrobic gołabki na wyjazd. Zawsze zabierałam mrożone , ale ostatnio koleżanka podpowiedziała, że
w słoiku i pasteryzować, ale mrozić w słoiku to jak?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia