Sok Pogromca Anemii - bomba witaminowa

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
hazo @ 15 Jan 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1558061Czy nie dodaje się do warzyw soli?
Daje się, na oko
icon_biggrin.gif

Do innej kiszonki daję 2 łyżki soli na 3 kg warzyw, ale ten sok wole taki małosolny
icon_biggrin.gif

Ta druga kiszonka to 3 kg mieszanych warzyw korzeniowych ( marchew, seler, pietruszka, burak) umyte, rozdrobnione ale tak we frytki albo w plastry, zalać wodą przegotowaną z solą i ostudzona. Warto dołożyć pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy a przede wszystkim zabunkrowany z lata ususzony baldach kopru.
Kisic normalnie jak ogórki.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Zrobiłam pierwszy raz i bardzo mi smakuje więc będą powtórki. Sioniu- dziękuję za przepis.
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,274
1,562
113
Wczoraj nastawiłam. A co z warzywami? Nadają się do spożycia w formie surówki?
 

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
10,480
2,389
113
Zrobiłam i co z tego, gębę mi wykręcało na wszystkie strony, nie mogłam tego pić i już, taki odrzut miałam, że hej. Dobry i smaczny wyszedł tylko ja jestem taka dziwaczka, jak sobie coś smakowo ubzduram to koniec, boję się nowych smaków. Wiem, wiem
dump.gif
icon_mrgreen.gif